Vztahy jako začarovaný kruh

09.02.2012 19:27

Milí přátelé,

vztah je jeden velký začarovaný kruh.  Začátek je vždy krásný, máte pocit, že to co prožíváte je úžasné. Náklonost, pochopení, pozorné naslouchání, cestování a poznávání krásy ostatních krajů, tu vzájemnou shodu s partnerem či partnerkou. Prostě úžasný pocit štěstí, který vám dodává pocit svobody či létání mezi mráčky. V tomto období si ani nelze připouštět, že by se mohlo něco pokazit, ale opak je pravdou.

Období zamilovanosti dříve nebo později opadne a my stojíme oběma nohama na pevné zemi. A začnou se objevovat menší trhlinky v podobě menších neshod v oblastech, kdy předtím nebyla žádná potíž se domluvit a nalézt řešení, které vyhovovalo oběma, ale teď je problém se domluvit na společné věci. Setkáváme se, že partner či partnerka ani nejeví žádný zájem o společné volné chvilky, jak to bylo předtím, kdy každá volná chvíle mezi prací, koníčky byla jen Vaše. Postupně se vkrádá pocit ochladnutí citů ze strany jednoho partnera či obou partnerů a následně vyvstanou otázky typu: „Co se to děje? Má snad někoho? Ví, vůbec co chce?  Proč se tak změnil či změnila?“ a spoustu dalších otázek. Čas utíká a Vy se stále trápíte, proč se dějí situace ve Vašem vztahu, které ty trhlinky zvětšují, a proč tomu tak je i když se snažíte sebe víc.

Vážení, pokud se snaží jen jeden ve vztahu, je to špatně, potřeba je dvou, aby se to změnilo. Slzami také nic nezmůžete, protože pokud jeden z partnerů nechce a nedokáže to říci a dělá vše proto, abyste ten konec udělali Vy, vězte, že ten člověk to dělal i v předchozích vztazích jen Vám o tom náhodou zapomněl říci na začátku Vašeho vztahu. Možné je to, že má ve své povaze rychle vzplanout láskou k druhému partnerovi a také rychle zhasnout a pak už ho ten vztah nenaplňuje a hledá všechny možné varianty jak dojít k rozchodu tak, aby ten konec byl na tom druhém partnerovi, který ho má rád a snaží se pochopit situaci a děj v ní. Není potřeba chápat, protože čím více se snažíte o pochopení a vysvětlení je to horší a partner přestává s Vámi komunikovat a vyhrocuje hádky anebo dokonce na vše mlčí a po dvou dnech při prvním možnosti vám odpoví a použije Vaše argumenty.  A to se opakuje a opakuje stále dokola.

Přátelé, pokud jeden z partnerů na začátku nebyl sám sebou a přetvařoval se a nalhával sám sobě, že je takový tak dříve nebo později se jeho pravá tvář ukáže a ta může být příčinou všech trhlinek ve vztahu spějící k rozchodu.

I přes ty všechny útrapy, které Vám partner způsoboval vědomě a záměrně za účelem určitého cíle ve Vašem srdíčku je láska k němu, ale rozum říká něco jiného, tak je dobré poslechnout rozum vzít všechny síly, které Vám zůstali a jít svou cestou, protože pokud se nechce jeden z parterů změnit uvnitř a dobrovolně tak se to bude stále opakovat dokola jako začarovaný kruh.

Rozhodnutí potřebuje silné odhodlání a vykročení do nových začátků. Vězte, čas rány, zahojí, a pokud jste ve vztahu neubližovali a byli vždy sami sebou, dostanete do svého života partnera, který si Vás bude vážit a hlavně bude sám sebou. Strach, který Vám říká: „A co když nikoho nenajdu?“, nechte rozplynout, protože žádný člověk nemá být sám na této planetě.

Je rok 2011, který předchází roku 2012, ve kterém se mají odehrát duchovní jevy, ale také změny v různých oblastech, ty nebudou ze začátku oku lidstva patrné, ale proto se vše připravuje a výjimkou nejsou ani vztahy, které se rozpadají a vznikají nové. Jednoduše, každý dostane takového partnera, kterého si zaslouží. Proto je důležité být sám sebou a nepřetvařovat se. A jestli si někdo myslí, že uteče před svou odměnou tak se šeredně mílí.

Všem těm, kteří došli k těmto řádkům, přeji lásku a štěstí, po kterém touží. Jen buďte sami k sobě upřímní, protože pokud nejste, nemůžete být upřímní k druhým.

S láskou a se sluníčkem v duši „Marci“

 

Zpět