Význam afirmace

12.07.2012 21:23

 

"VÝZNAM AFIRMACÍ"

Význam tohoto slova je přesvědčení, přitakání, ujištění, tvrzení. Každým okamžikem dne se o něčem ujišťujeme a v duchu každý z nás používá různá slovní spojení, kterými sám sebe, svůj vzhled, náladu a své činy hodnotíme a dodáváme si odhodlání, zdravě se povzbuzujeme apod.

 Afirmace je tvořena především pozitivní myšlenkou nikoli negativní. Pozitivní myšlenky nám pomáhají soustředit se na svou vnitřní sílu a na schopnost tvořit si a mít to, co si přejeme. Její moc je silná ať už si to uvědomujeme či ne. Afirmace jsou jako semínka zasazená do země. Trvá nějaký čas, než vyrostou do celé své krásy. Proto je potřeba s nimi pracovat neustále a měnit tak jejich používáním negativní programy, které jsme si osvojili na základě určitých prožitků. Podle těchto prožitků máme naprogramované negativní emoce, jako strachy, obavy, neklid, nejistotu atd., tyto je potřeba pomocí pozitivních afirmací přeměnit a zrušit tyto programy, které nás negativně ovlivňují. Můžeme je přirovnat k rostlinám, které vyrostou do krásy, pokud o ně pečujeme s trpělivostí a s láskou a dáváme jim to, co potřebují pro svůj růst.

Afirmaci bychom měli mít stále na očích a několikrát denně si ji opakovat. Opakovat ji tak dlouho až pocítíme, že v sobě necítíme negativní pocit, který v sobě pomocí afirmace měníme. V opakování afirmací je hodně síly, přeprogramujeme si tak svou podvědomou mysl, abychom přijali všechny nové myšlenky jako svou realitu. Tím si měníme svůj život, aby lépe odrážel posuny uvnitř nás.

Každá afirmace by měla být procítěná tak, aby její slova byla příjemně a vnitřně sladěna do harmonie. S afirmací je možno pracovat tak, že si je upravíme tak, aby pro nás měla nějaký zvláštní a osobitý význam. Síla afirmací se zvyšuje, jsou-li nám tvrzení příjemná a mají-li pro nás smysl. Je velmi důležité, aby byly podpořeny vnitřní silou víry v toto tvrzení, víry v uskutečnění toho, co afirmací podporujeme.

Je velmi důležité, abychom svou afirmaci cítili jako uskutečnitelnou. Jestliže necítíme, že to, co říkáme je vůbec možné, afirmace nám nepřinese výsledky, které si jejím prostřednictvím chceme potvrdit.

Ten kdo chce na sobě pracovat, chce na sobě něco změnit má možnost využívat síly pozitivních afirmací, stejně jako modlitby.

Nezapomínejme však na to, že teprve trpělivost a pokora nás mohou vést zdárně k našemu cíli. A velkou pomocí je také síla lásky k sobě a všemu kolem sebe, jen s těmito pozitivními přístupy je síla AFIRMACÍ velkou pomocí do našich životů!

Zpět